Voedselbank Vianen is één van de 171 voedselbanken in Nederland.  Je hebt waarschijnlijk wel gehoord over onze voedselpakketten. 

WIE ZIJN WIJ?

Voedselbank Vianen is een stichting zonder winstoogmerk en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Ook ons bestuur wordt niet betaald. We zijn lid van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken en werken samen met de FEBA, de Europese koepelorganisatie waarbij voedselbanken uit ruim 20 Europese landen zijn aangesloten.

WAT DOEN WIJ?

Voedselbank Vianen heeft drie functies. Met onze voedselpakketten steunen we de armste mensen in Vianen, Hagestein, Everdingen, Zijderveld en Hoef en Haag . Tot slot helpen deze activiteiten de verspilling van goed voedsel tegen  te gaan.

In principe kopen we geen voedsel. Bijna alle beschikbare voedingsmiddelen worden geworven door onze eigen afdeling werving en door de Nederlandse koepelorganisatie. Vervolgens verzamelen we alles. Dankzij vries- en koelkisten kunnen we hier ook versproducten tijdelijk opslaan. Volgende stap is de verdeling.

De voedingsmiddelen worden uitgepakt en gesorteerd.

Met 25 vrijwilligers realiseren wij deze monsterklus. Daarnaast heeft Voedselbank Vianen de beschikking over een busje. Hiermee worden onze goederen opgehaald bij de gulle gevers.

WAAROM?

Ook in Vianen en omstreken is armoede een groot probleem. Dat betekent dat er veel mensen hier onder de inkomensgrens leven. Dan is het doen van verse boodschappen niet vanzelfsprekend. Wij vinden dat iedereen moet kunnen eten.

Voedselbank Vianen biedt mensen die het financieel slecht hebben een duwtje in de rug. We helpen ze die moeilijke periode te overbruggen. Dit doen we in de vorm van een tijdelijk voedselpakket. Met een volle maag kun je immers beter aan je toekomst werken.

Daarnaast wil Voedselbank Vianen wat doen tegen voedselverspilling. Dagelijks worden grote en kleine partijen goed eten weggegooid. Zonde en slecht voor het milieu. Daarom streven wij naar een eerlijke verdeling van voedsel onder hen die het nodig hebben.

Samenwerking

Onze voedselbank werkt samen met andere voedselbanken. Als wij voedsel over hebben delen we dit met andere voedselbanken in de regio. Zo ontvangen wij ook voedsel wat de anderen over hebben. Zo wordt er geen voedsel verspild.

WAAR VIND JE ONS?

Ons gebouw van waaruit wij werken vind je aan het Hofplein in Vianen. Wij mogen ruimten gebruiken van de waterleiding maatschappij Oasen.